Search Now to Find Amazing Website on I Dmoz ORG

Hapkido Websites

Hapkido is een traditionele Koreaanse krijgskunst die een groot aantal gevarieerde technieken kent. Deze vechtsport kent onder meer worpen, stoten, klemmen, schoppen en gebruik van drukpunten. Er zijn verdedigingen op zowel ongewapende als gewapende aanvallen. Hoewel Hapkido een vrij jonge vechtkunst is, zijn er inmiddels al vele verschillende Hapkido-stijlen ontstaan. Vechtkunsten worden vaak opgedeeld in twee groepen: de interne of zachte stijlen en de externe of harde stijlen. Het traditionele Hapkido is een stijl die zowel interne als externe elementen kent.- Category ID : 692968
1 -

Belgian-Dutch Sin Moo Hapkido Association

Informatie over deze Koreaanse gevechtskunst, regels om een beter mens te zijn, de stamboom, overzicht van scholen en seminaries.
2 -

Nederlandse HKD Federatie

Organisatie die sinds 1983 de officiële vertegenwoordiger is van Hapkido, Hankido en Hankumdo. Informatie over deze vechtsporten en aangesloten scholen.
3 -

Mu Do Kwan

Hapkido en Kuhapdo school in Sommelsdijk, die is aangesloten bij de Jungki Kwan Hapkido Associatie. Informatie over de stijlen. [Site is grotendeels Engelstalig]
4 -

Jin Jung Kwan

Centrale locatie van deze Hapkidoschool is Leiden. In samenwerking met andere scholen kunnen er ook trainingen worden gevolgd op andere locaties, zoals Geleen.
5 -

Hapkido IJsselstein

School die sinds 1985 lessen verzorgt in de zelfverdedigingskunst HKD, een mix van Hapkido, Hankido en Hankumdo. Informatie over de stijlen en de NHF.
6 -

Cheon Ji Kwan

In Veldhoven worden de Hapkido lessen gegeven door deze vereniging die zich al sinds 1993 hiermee bezighoudt. Informatie over trainingen, leraren en examens.
7 -

Nederlandse Hapkido Associatie

Een van de eerste organisaties die het Hapkido verspreidt dmv. seminars, demonstraties en lessen in Assen. Informatie over Hapkido en de technieken.
8 -

In Mu Kwan

School in Hoogvliet voor trainingen in Hapkido, Hankido, Hankumdo. Uitleg over de missie en trainingen, korte informatie over de stijlen en een aantal grootmeesters.
9 -

Baek Yong Kwan

Vechtschool uit Alphen a/d Rijn voor de stijlen Hapkido, Hankido, Hankumdo en Taichi. Verzorgen tevens seminars en trainingen voor oa. basisscholen.
10 -

Yu Sin Kwan

Sportschool voor Hapikdo trainingen in Hoogvliet en Taekwondo lessen in Spijkenisse. Informatie over de stijlen, de school zelf en uitleg over zelfweerbaarheid.
Business
Computers
Games
Health
Home
News
Recreation
Reference
Regional
Science
Shopping
Society
Sports
All Languages
Arts